آموزش زنان

طرز تهیه‌ زولبیا خانگی و آسان

زولبیا از انواع شیرینی های سنتی و محبوب در میان ایرانیان است که عده‌ای اصالت آن را به هندوستان،اتیوپی و برخی نیز به ایران نسبت می‌دهند، این شیرینی لذیذ به صورت متداول در ماه مبارک رمضان پخته می شود و غالبا در کنار بامیه یا گوش فیل به فروش می‌رسد. با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان قصد آموزش زولبیا خانگی با دستوری آسان را  داریم، لطفا  با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه زولبیا

300 گرم نشاسته گل

400 گرم ماست پرچرب 

1 قاشق غذاخوری آرد

نوک قاشق چای خوری جوش شیرین (دلخواه)

مواد لازم برای تهیه شربت بار

شکر دو و نیم پیمانه

آب ۱ پیمانه

گلاب یک چهارم پیمانه

آب‌لیمو (یا جوهر لیمو) ۱ قاشق سوپ‌خوری (یک هشتم قاشق چای‌خوری)

زعفران دم کرده ۲ قاشق سوپ‌خوری

طرز تهیه زولبیا :

۱. ماست و نشاسته را با هم مخلوط کنید. می توانید از همزن دستی یا برقی برای این کار استفاده کنید.

۲. آرد و جوش شیرین را به مخلوط اضافه کنید و از الک عبور دهید تا صاف و یکدست شود.

۳. ۲ تا ۳ ساعت به خمیر استراحت دهید تا نشاسته به طور کامل باز شود.

۴. خمیر را داخل قیف مخصوص زولبیا یا ماسوره بریزید.

۵. درون یک قابلمه روغن بریزید تا لبه قالب پر شود.

روغن را داغ کنید.

۶. شربت بار را نیز داغ کنید.

۷. خمیر زولبیا را به صورت دایره ای در روغن داغ بریزید.

۸.زولبیاها را تا زمانی که طلایی و برشته شوند، سرخ کنید.

۹. زولبیاها را از روغن خارج کنید و بلافاصله در شربت بار داغ غوطه ور کنید.

۱۰. زولبیاها را بعد از چند ثانیه از شربت خارج کنید و روی صافی قرار دهید تا شربت اضافی آن ها گرفته شود.

طرز تهیه شربت بار:

۱. شکر و آب و گلاب را در قابلمه ریخته و روی حرارت متوسط (حتماً حرارت زیاد نباشد که قل‌قل بجوشد) قرار دهید. تا زمانی که شکر کاملاً حل شود، تقریباً ۱۰ دقیقه.

در تمام طول درست کردن شربت حرارت باید متوسط رو به زیاد باشد. حرارت کم باعث می شود دانه های شکر حرکت نکنند و ته ظرف بمانند و فقط آب بخار شود.

۲. بعد زعفران را اضافه کنید و اجازه دهید ۴ – ۳ دقیقه دیگر روی حرارت بماند. و بعد خاموش می‌کنیم. 

برای هم زدن شربت از قاشق غیر فلزی استفاده کنید.

نکات کلیدی:

● برای اینکه زولبیاها ترد و پف دار شوند، باید از نشاسته گل استفاده کنید.

● ماست پرچرب باعث می شود زولبیاها نرم و لطیف شوند.

● اگر خمیر زولبیا خیلی سفت بود، می توانید به آن کمی آب اضافه کنید.

● اگر خمیر زولبیا خیلی شل بود، می توانید به آن کمی آرد اضافه کنید.

● برای اینکه زولبیاها به طور یکسان پخته شوند، باید روغن داغ باشد.

● شربت بار باید داغ باشد تا زولبیاها به خوبی در آن غوطه ور شوند.

● زولبیاها را بعد از خارج شدن از شربت، بلافاصله روی صافی قرار دهید تا شربت اضافی آن ها گرفته شود.

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا